Онкология и Изкуствен интелект

Не! Содата за хляб не лекува рак

I.Bivolarski
I.Bivolarski

Публикуваме мнението на Сахил Бали за лечението със сода бикарбонат.

Сахил Бали се потапя в опасния свят на медицината в YouTube и открива безброй канали, популяризиращи домашно приготвени лекарства като сода бикарбонат за лечение на рак (в случая с Индия). Ето защо никога не трябва да приемате тези видеоклипове сериозно!

От Сахил Бали

Ето едно най-странно лечение на рака: сода бикарбонат, която лекува може да го лекува! Тъй като в наши дни Интернет си е залят с толкова много информация, повечето от нас са склонни да разчитат на д-р Google за всякакъв вид лечение. От обикновената настинка до заболявания като рака – Google разполага с всичката информация, която ни е нужна.

И, странно, въпреки че автентичността и научната значимост на тези „любопитни лекове“ се поставят под съмнение от време на време, повечето от нас все още са склонни да станат жертва на тези необичайни лекарства.

Само в Индия всяка година се губят половин милион живота поради ракови заболявания. В такъв случай, не е за учудване, че броя на пациентите, в социалните медии и видеоклиповете в YouTube се разпространяват широко.

До такава степен, че едва ли не във всеки видеоклип се твърди, че е това е чудодейното „излекуване от рак“, за което сте чакали.

При проучването, което направих само на няколко видеоклипа и интернет, се твърди, че содата за хляб и инжекциите с няе могат да лекуват рак. А трябва да се спомене, че такива заблуждаващи публикации без научна обосновка имат масово следване.

Едно такова видео с максимални гледания включва поддръжника на тези теория- д-р Тулио Симончини. Италианският лекар е на мнение, че ракът е гъбична инфекция, която се причинява от свръхрастеж на Candida. И въз основа на това негово убеждение, едва ли не всеки стадий на рак може да бъде излекуван от сода за хляб.

Докато разглеждах подробности за д-р Тулио Симончини, попаднах на случай на една 50-годишна пациентка с рак на гърдата, която е починала в рамките на няколко дни след лечение проведено от д-р Симончини в спешното отделение на Университетския медицински център към Свободния университет в Амстердам. Констатациите разкриват, че тя е била лекувана с инжекции и инфузии на натриев бикарбонат.

Но това не е спряло д-р Симончини, който е продължил да практикува своето ненаучно лечение и при други пациенти с рак.

По-късно, той е бил признат за виновен в измама и непредумишлено убийство и затов е бил осъден на пет години затвор.

Досега обаче няма публикувани клинични проучвания за натриевия бикарбонат като лечение на рак. Текущите изследвания изследват това, но не са направени заключения като такива. Напротив, Cancer Treatment Watch е открило доказателства, че високата доза натриев бикарбонат е опасна и може да доведе до сериозни последици.

Има стотици видеоклипове, излизащи в интернет порталите едва ли не на всеки час, които ако бъдат проследени без информираност, могат да имат сериозни последици за здравето на пациента.

По време на изследването попаднах и на повече от 10 подобни видеоклипа, които са много популярни в Индия. И това, което е забележително, е фактът, че тези видеоклипове са преминали зрителска оценка от повече от 50 000 на видеоклип и в някои случаи имат повече от един милион гледания.

Източник на информация:

1.https://www.ha-asia.com/no-baking-soda-cannot-cure-cancer/?fbclid=IwAR0OMVqS24Pyki2wNObXX18ukkC8pksUkTbiL6ZrB6L0lzQitCCYReWqlnY

Тук можете да се запознаете с няколко статии публикувани в PubMed, за содата бикарбонат.

Ето и някой по-важни статии за содата за хляб:

1.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33039418/
2.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32448009/
3.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33399828/
4.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30715643/
5.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19276390/
6.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29353631/
7.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32867284/
8.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21155627/
9.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32014931/
10.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30615983/

   Send article as PDF   
I.Bivolarski
За рака