Онкология и Изкуствен интелект

Хранене при карцином на панкреаса

I.Bivolarski
I.Bivolarski
25.09.2019

Какво трябва да ям?

Панкреаса е жлеза, която участва в процеса на цялостното храносмилане и затова нейната роля е изключително важна за състоянието на организма.

Карцинома на панкреаса може да изпитание за цялото тяло и да доведе до бърза загуба на тегло. Тя може да се появи преди или след операция (ако такава е направена).

Ето защо е много важно пациентите с карцином на панкреаса да се в оптимална психологическа форма и да са подготвени за битка за възвръщането на килограмите си.

Възвръщането на килограми, макар и не в границите на които е бил пациента преди заболяването си са и важна, част от цялостното лечение на самото заболяване.

Ето защо е добре да имате в предвид следното:

Според някой американски асоциации свързани с борбата против рака на панкреаса, то може да се наложи да предприемете подход за изпробване на различни храни, докато разберете кои от тях могат лесно да се разграждат от вашата храносмилателна система. Оптималните хранителни вещества с високо съдържание на протеини и антиоксиданти са най-добри понякога при това заболяване. Поддържането на здравословно тегло може да бъде по-лесно, ако ядете по-малки количества през деня, отколкото например 3-големи хранения.

Също така не забравяйте да пиете много вода.

Благоприятните храни могат да включват:

Плодове и зеленчуци

Световният фонд за изследване на раковите заболявания в световен мащаб препоръчва ежедневно да се ядат най-малко пет порции не-скорбялни зеленчуци и плодове. Понякога готвените зеленчуци може да са по-лесни за храносмилане, отколкото за суровите. Плодовете, цитрусовите плодове, листните зеленчуци и кръстоцветни зеленчуци са с високо съдържание на антиоксиданти, фибри и фитохимикали. Опциите включват:

1.боровинки
2.броколи
3.портокали
4.спанак

Чисто протеинови храни

Богатите на протеини храни подсилват имунната система и помагат за възстановяването на клетките и тъканите. Лесните за смилане протеинови източници включват:

1.яйца
2.тофу
3.риба
4.пилешко месо.

Източници на информация:

1.https://www.healthline.com/health/pancreatic-cancer/diet#foods-to-eat- 

   Send article as PDF   
I.Bivolarski
Диети